Wie ben ik?

Mijn naam is Rine Oddens en het borduren is mij met de paplepel ingegoten. Mijn moeder, tantes en zussen hebben allemaal in meer of mindere maten geborduurd en ik kon natuurlijk niet achterblijven. Al op de lagere school ontdekte ik dat het borduren mij makkelijker af ging dan mijn klasgenoten. En ik had er duidelijk meer plezier in. Ik vond het al snel geweldig om dingen te creëren.

In de eerste jaren waren het veel kleinere patronen maar al snel maakte ik tafellakens met ingewikkelde telpatronen en in die periode begon ik voorzichtig zelf een paar patronen te maken. Ik zette mijn ouderlijk huis om in kruissteekjes en ontwierp een tafelkleden voor mijn Boerenbond en Bulgaars servies.

In de periode dat mijn kinderen werden geboren stond het borduren op een laag pitje, andere bezigheden slokte mijn tijd op. Maar het bleef altijd kriebelen.

In 2012 ben ik van baan veranderd en kon ik wat minder gaan werken, de kinderen gingen een paar jaar later de deur uit en zo ontstond er steeds meer tijd om het borduren weer op te pakken. Wat is het toch heerlijk rustgevend om lekker te zitten borduren.

Via Facebook kwam ik steeds meer in contact met ander borduurdames en ik zag dat er nog steeds veel mensen heel erg graag borduren. Dit stimuleert enorm. En naast het borduren ontstond er weer zin in het zelf ontwerpen van borduurpatronen. Wat is het leuk om dit met andere borduurliefhebbers te delen.

In 2014 ontdekte ik het patroon van de geborduurde Dear Jane. Een mega project van 140×140 cm, maar enorm leuk om te borduren. Inmiddels heb ik het beheer van de besloten facebook groep “Dear Jane borduren” en heb ik het patroon in verschillende maten verkleind als Schilderij. Meer hierover in de tegel “DEAR JANE BORDUREN”

In 2016 leek het mij leuk om eens een echte eigen SAL (Stitch Along Together) te beginnen. Dit zijn de Rine’s dierencirkels geworden. Ik startte een tweede Facebook groep “DEAR RINE BORDUREN” en publiceer ik iedere week een deel van het patroon. In een paar maanden tijd waren er meer dan 1000 leden en is het fantastisch leuk hoeveel mensen hier aan mee doen.

Ondertussen zijn mijn eerste patroontjes in het “Borduurblad” verschenen en krijg ik de smaak steeds meer te pakken om leuke patronen te ontwerpen die geschikt zijn gevorderde borduursters maar ook voor beginners.

Heel veel borduurplezier.

Alle foto’s op deze website zijn gemaakt door Rine Oddens of door Fons Strijbosch www.footoos.nl