Dear Jane

In 2014 toen ik het borduren weer goed had opgepakt zocht ik een borduurpatroon waar ik lekker bij kon borduren en niet te veel hoefde te tellen (ik had net een serie van 5 schilderijen af met moeilijk telwerk, dus nu even anders). Ik stuitte toen op de website van Au fil de Martine.

Daar stond het patroon van de Dear Jane die als Quilt bekend stond maar dan om te borduren. Een megaproject. Maar wel een uitdaging om zo een groot werk te maken. En het is gelukt! Ik sloot mij aan bij de facebookgroep “Dear Jane Borduren” en zo kwam ik in contact met andere dames die dit enorme project aandurfde.

Het project is 695 x 695 kruisjes, dus bij 11draden per cm (28count of 14 count aida) 126 x 126 cm

Het duurde een jaar voordat ik dit project had volbracht, maar ik was er erg trots op en hij hangt nu over de balustrade van mijn vide. (Klik hiervoor hieronder op de naam)

Ik heb DMC gebruikt, Donkerblauw 796, Middenblauw 798, Lichtblauw   341.
Van te voren had ik niet bedacht in  welke kleuren  ik de blokjes ging doen.
Dat besliste ik toen het vakje ging borduren. Ik zorgde er wel voor dat de drie strengen steeds gelijktijdig op waren. Dus dat besliste ook mede de kleurkeuze van het blokje.Ik heb gewerkt op ivoorkleurige  op Jobelan stof van 11 draden per cm. Voor de grote Dear Jane heb ik gebruik gemaakt van 3 kleuren blauw. Voor de contouren had ik ongeveer  17 strengen borduurzijde nodig. Voor het invullen van de vakjes had ik 3×17 strengen borduurzijde nodig.   Dus in totaal gebruikte ik ongeveer 68 strengen borduurzijde.

Ik heb hem aan de achterkant afgewerkt met ivoorkleurige fleece stof.

Klik hieronder op de tekst om het patroon gratis te downloaden.

GROTE DEAR JANE

About Rine Oddens

Mijn naam is Rine Oddens en een van mijn hobby’s is borduren in kruissteek. Naast het borduren ben ik ook zelf patronen gaan ontwerpen. Om dit samen met anderen te delen ben ik deze website begonnen.

One thought on “Dear Jane

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *