Bijeenkomst 28 oktober 2017

Ook vandaag waren er weer vele dames aanwezig om het borduren als passie met elkaar te delen. Het was met 30 mensen helemaal volgeboekt en ik zag weer een aantal mensen die de vorige keer ook aanwezig waren. Na een uitleg over het ontstaan van de cirkels heb ik iedereen aan het werk gezet. Iedereen kreeg een patroon van een dobbelsteen en als je zin had kon je daar direct aan beginnen. In de winkel van borduurblad zijn alle materialen te koop dus er was geen ontkomen meer aan. Na een uurtje was het muisstil, iedereen zat hard te werken. Heel fijn dan men ook heel veel leert van elkaar.
Na een heerlijke lunch heb ik iedereen weer uitgedaagd om een eigen patroontje te maken in een cirkel. De opdracht is deze keer: Maak in de cirkel een fantasie patroon of een bloem. Na 15 november zullen jullie het resultaat er van kunnen  bewonderen.
Daarna was het tijd om een tipje van de sluier op te lichten over de SAL van 2018. Want natuurlijk gaan we verder met borduren.
Ook het nieuwe patroon met de wereldhuisjes viel heel erg in de smaak en vele gingen met materiaal en patroon weer naar huis.

Op Vrijdag 22 december zal ik het schema van het volgende project vrijgeven. Daarna zal er iedere vrijdagmorgen een nieuw patroontje gepubliceerd worden
Het nieuwe project zal bestaan uit 61 elementen (31 fantasiepatronen en 25 dierpatronen).
De maat is: 308×308 steken. Maak hem ook deze keer in je eigen variatie van kleuren.

Volgende bijeenkomst is op: 27 januari 2018

Dobbelsteen project

About Rine Oddens

Mijn naam is Rine Oddens en een van mijn hobby’s is borduren in kruissteek. Naast het borduren ben ik ook zelf patronen gaan ontwerpen. Om dit samen met anderen te delen ben ik deze website begonnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *